Bonte Sixties

Het gezin is de hoeksteen van de samenleving, vader werkt en moeder doet het huishouden. ’s Avonds kijken de kinderen naar de eerste afleveringen van Swiebertje, Dappere Dodo en Floris. Op zaterdag wordt de tuin aangeharkt en op zondag gaat iedereen naar de kerk.

Alles en iedereen komt voorbij in de Bonte Sixties: van de ochtendgymnastiek op de radio tot de intrede van de wasmachine in de Nederlandse huishoudens, van ‘reinheid, rust en regelmaat’ tot ‘beter langharig dan kortzichtig!’ En gaandeweg de avond verandert de sfeer. En klinkt er rock’n roll en is het tijd om te twisten en te swingen. Al dan niet met hallucinerende middelen.

De voorstelling bestaat uit een mengeling van toneel, cabaret en livemuziek. Alle teksten zitten vol met verwijzingen naar titels van populaire boeken, films, televisieprogramma’s en muziek. En met beroemde personages zoals Twiggy, Elizabeth Taylor, Jacqueline Kennedy, Janis Joplin en Yoko Ono komen tot leven. Net als Juffrouw Saartje, Bromsnor, de Dikke Deur,  Frater Venantius en Mammaloe.

Kortom: een avondje terug in de tijd. Of zoals één van de bezoekers het samenvatte: ‘Een avond in de sfeer van Bij Dorus Op Schoot!’

 

Spel: Sjaak van de Berg, Astrid de Bruyn, Wilma Dubbelaar, Jos van Duin, Rini van Kaam,  Elma van der Laan, Susan van den Nieuwendijk, Monique Peschier, Jolanda Prook, Bastiaan Selier, Kees Twilt, Jos van Varik, Jan de Vreugd en Margret Zonneveld

Muziek: Hans Blömer, Peter Dubbelaar, Kees Twilt, Guus Wakelkamp & Pauline Zonneveld

Zang: Jackelien van der Bent en Rianne Hazenoot

Licht & Geluid: Niels van den Nieuwendijk

Kostuums: Rini van Kaam, Lenie Knijnenburg, Dineke Mulder & Ada van Duin – Voorma

Styling: Sylvia Davelaar & Anne Geluk

Tekst & Regie: Jos van Varik

Contact

Wilt u meer info of deze voorstelling boeken? neem dan gerust contact met ons op.